Naturturism

Naturen är en av Sveriges främsta reseanledningar, inte minst bland internationella besökare. Här samlar vi verktyg, stöd och guider för alla som arbetar med naturturism.

Metoder och verktyg

Resväskor

Bli en bättre värd för naturintresserade besökare

Tourism in Skåne samlar handfasta tips, information och inspiration om hur du bättre kan matcha efterfrågan från naturintresserade besökare.

Illustration av en penna

Stöd för klimat­anpassning av leder

Stödet har tagits fram av Region Västmanland och Visit Umeå för att kunna uppfatta risker för en vandrings- eller cykelled.


Illustration av pusselbitar

Kvalitetskriterier för vandringsleder

Kvalitetskriterierna ger inspiration och stöd till regioner, kommuner och ledhuvudmän i deras förbättringsarbete. De har tagits fram av bland andra Visit Dalarna och Tourism in Skåne.

Film och webbinarier

En familj grillar och äter på stranden.

Seminarieserie om Internationell paketering Länk till annan webbplats.

Hur kan Sverige öka sitt erbjudande till den internationella marknaden och utländska researrangörer? Ta del av kunskap från Tillväxtverkets och Visit Swedens seminarieserie om internationell paketering för natur- och kulturturismföretag.

Naturturist dricker kaffe i skogen

Dokumentär: Leave nothing but footprints Länk till annan webbplats.

Se innovationsdokumentären om hur vi kan påverka besökares beteenden i naturen och minska deras negativa avtryck. Filmen är en del av Tourism in Skånes och Länsstyrelsen Skånes projekt Uppdrag Fotspår.

Kvinna i sovsäck tar en fikapaus tillsammans med sin hund.

Hållbar besöksnäring i fjällen Länk till annan webbplats.

Ta del av Länsstyrelsen i Norrbottens konferens med bland annat trender inom naturturism, aktuell forskning och hållbar turism i förhållande till renskötsel och allemansrätt.

Turist tältar i naturen

Information om allemansrätten Länk till annan webbplats.

Visit Sweden har tillsammans med Naturvårdsverket gjort informationsfilmer på engelska som berättar om vad besökare får och inte får göra i den svenska naturen.

Rapporter