Bli en bättre värd för naturintresserade besökare

Resväskor

Tourism in Skåne samlar handfasta tips, information och inspiration om hur du bättre kan matcha efterfrågan från naturintresserade besökare.

För att möta efterfrågan från naturintresserade besökare är det viktigt att företaget arbetar med hållbarhet och samverkar med lokalsamhället. Det kan också vara bra att definiera en särskild målgrupp inom naturintresserade besökare för att bättre kunna anpassa erbjudandet.

Checklistor för ett gott värdskap

Tourism in Skåne erbjuder både en grundläggande checklista för gott värdskap och en checklista för den som vill addera en extra guldkant på besöket. I basutbudets lista ingår det bland annat att erbjuda sina besökare att fylla på vatten till vattenflaskan och ladda mobilen eller elcykelns batteri. Övernattande gäster kan till exempel erbjudas möjligheten att få sina kläder tvättade och torkade, eller packa egna lunchpaket från frukostbuffén mot en extra kostnad.

För en extra guldkant kan det vara bra att erbjuda en tjänst för att transportera bagage till nästa boende för gästen som vill cykla eller vandra delsträckor med flera övernattningar. Besökarna kan också få tillgång till ett låsbart cykelrum och en tvättstation för sina cyklar.

Samarbeta med andra lokala företag

De flesta naturintresserade besökarna vill gärna kombinera vistelsen i naturen med andra upplevelser. Samarbeta med andra lokala företag för att kunna tipsa om olika aktiviteter i närområdet eller tillsammans sätta ihop olika paket.