Guider till din digitala närvaro

Pratbubblor.

Tourism in Skånes guider till digital närvaro berättar om de viktigaste kanalerna, hur du kan hantera omdömen online och enkelt skapa eget innehåll.

Guider till tillgänglighet och närvaro på digitala kanaler

Den egna hemsidan är en viktig samlingspunkt

Besökarens första intryck av den egna hemsidan är viktigt. Hit leder all trafik från annonser, nyhetsbrev och sociala medier. I guiden får du bland annat hjälp kring att ta fram en webbstrategi, skapa en användarvänlig hemsida och att driva trafik till den.

Möjliggör onlinebokning

Bokning av aktiviteter och boende online kan ske både på den egna eller externa webbplatser. Ta hjälp av olika verktyg och system som gör bokningarna enklare att administrera.

Sökordsoptimering gör hemsidan lättare att hitta

Sökordsoptimering (SEO) gör så att en hemsida är lättare att hitta i olika sökmotorer. Tourism in Skåne går igenom vad du kan tänka på för att få hemsidan att hamna högre upp i sökresultaten.

Hantera recensioner

Recensioner och omdömen spelar stor roll för potentiella besökare. Det är det första de möts av när de söker information om företag. Lär dig hur du kan generera bra omdömen samt hantera, svara på och uppmuntra till recensioner.

​​​​​De kundomdömen som finns tillgängliga spelar stor roll för potentiella besökare. Näst efter rekommendationer från närstående är sökmotorer, bilder och videos som delats via sociala medier och prisjämförelsesidor de tre faktorer som har störst inverkan på om resenären väljer att besöka dig eller inte.
Tourism in Skåne

Google my business

Genom att använda det kostnadsfria verktyget Google my business så kan potentiella besökare enklare hitta korrekt och uppdaterad information om verksamheten.

Kom igång med TripAdvisor

TripAdvisor är världens största resesida där användarna lämnar recensioner och information om besöksmål, boenden, restauranger och upplevelser. Tourism in Skånes guide går igenom hur företag kan använda TripAdvisor och bemöta recensioner.

Utöver guiderna ovan får du också tips kring Facebook, Instagram och hashtaggar samt hjälp att skapa egna videor med mobilen.